tag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post1616748254188321041..comments2024-01-06T11:01:03.689+01:00Comments on Śmierć kanapkom!!!: Francuskie trójkąty z soczewicąLucyna Wegankiewiczowahttp://www.blogger.com/profile/10159860750728841812noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-6481914779952649302009-09-27T21:38:19.855+02:002009-09-27T21:38:19.855+02:00Półtorej godziny namoczoną? fakt, ze ja o mojej za...Półtorej godziny namoczoną? fakt, ze ja o mojej zapominam i moczę ponad dobę, ale półtorej godziny to dla mnie baaaaaardzo twarda woda albo sama nie wiem co. Nigdy nie gotowalam dluzej niz pol godziny.<br /><br />Poza tym ona jeszcze się podpiecze trochę w tych trójkątach.Lucyna Wegankiewiczowahttps://www.blogger.com/profile/10159860750728841812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-57337830498355672592009-09-27T19:11:00.511+02:002009-09-27T19:11:00.511+02:00Ja mroze juz ugotowana :). Musze sprawdzic ten cza...Ja mroze juz ugotowana :). Musze sprawdzic ten czas gotowania, mi sie zawsze ciecierzyca tak z 1.5 godziny gotuje ;)Soczewica brazowa 30 minut (w nia sie mozna niezle wgryzc ;).olga spaceagehttps://www.blogger.com/profile/07407519614983187515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-56379962852763355062009-09-24T22:25:23.307+02:002009-09-24T22:25:23.307+02:00Bardzo fajny pomysł! Szukam natchnienia w sprawie ...Bardzo fajny pomysł! Szukam natchnienia w sprawie soczewicy ;)<br /><br />A poza tym pozdrawiam, bo piszę tu po raz pierwszy, choć czasem tu zaglądam :)Ania Włodarczyk vel Truskawkahttps://www.blogger.com/profile/16617994335563394183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-80887897049389945552009-09-20T12:03:42.297+02:002009-09-20T12:03:42.297+02:00A, no tak: musisz użyć brązowej albo zielonej socz...A, no tak: musisz użyć brązowej albo zielonej soczewicy, bo inne rozgotują się na papkę.Lucyna Wegankiewiczowahttps://www.blogger.com/profile/10159860750728841812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-54699571511832459852009-09-20T11:07:55.550+02:002009-09-20T11:07:55.550+02:00Tak, moczona przez noc się ugotuje, to jest właśni...Tak, moczona przez noc się ugotuje, to jest właśnie taki fajny myk:) Ja w ogóle, ponieważ zazwyczaj zapominam o tym moczeniu, trzymam taką rozmoczoną i odsączoną w zamrażalniku i po prostu wyciągam jak potrzebuję - tak samo fasola, raz na 2 tygodnie moczę przez dobę, a potem tylko dosypuję garściami z pudełka:)Lucyna Wegankiewiczowahttps://www.blogger.com/profile/10159860750728841812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-17631083476523946082009-09-20T11:06:00.605+02:002009-09-20T11:06:00.605+02:00brzmi super ale nie rozumiem gotowania ciecierzycy...brzmi super ale nie rozumiem gotowania ciecierzycy z soczewica? ciecierzyca ugotuje się w tak krótkim czasie? (taka moczona, nie z puszki) hmm :)olga spaceagehttps://www.blogger.com/profile/07407519614983187515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-40273331359222951722009-09-19T13:20:48.363+02:002009-09-19T13:20:48.363+02:00wyprobowalam, ale oczywiscie zapomnialam zabrac ze...wyprobowalam, ale oczywiscie zapomnialam zabrac ze soba masla orzechowego (pieke u "teściów", bo u siebie brak piekarnika), wiec kupa:)<br /><br />ekstra bylo.<br /><br />ale na dniach drugie podejscie - tym razem wlasciwsze i z maslem :)<br /><br />pozdrilovetofuhttps://www.blogger.com/profile/01537253965251647716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-90236190040059646202009-09-17T11:02:00.405+02:002009-09-17T11:02:00.405+02:00no muszę przyznać, że masło orzechowe jest genialn...no muszę przyznać, że masło orzechowe jest genialne w takiej formie. użyłam go do tostów dzisiaj i .... mmmm. pycha.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-21993220126650169072009-09-13T12:43:44.554+02:002009-09-13T12:43:44.554+02:00o kurcze...maslo orzechowe....nie wpadlabym na to....o kurcze...maslo orzechowe....nie wpadlabym na to. Wyprobuje ten przepis jeszcze w tym tygodniu :) pozdrawiamLulaBumhttps://www.blogger.com/profile/05029275604629972116noreply@blogger.com