tag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post315926261659812470..comments2024-01-06T11:01:03.689+01:00Comments on Śmierć kanapkom!!!: Domowa NutellaLucyna Wegankiewiczowahttp://www.blogger.com/profile/10159860750728841812noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-62669689454911021892009-09-30T17:04:52.011+02:002009-09-30T17:04:52.011+02:00Zgadzam się, Carobella jest the best:)Zgadzam się, Carobella jest the best:)Lucyna Wegankiewiczowahttps://www.blogger.com/profile/10159860750728841812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-87234282015448181152009-09-30T16:33:42.576+02:002009-09-30T16:33:42.576+02:00Ja tam to z Tesco lubię, ale to jest raczej entuzj...Ja tam to z Tesco lubię, ale to jest raczej entuzjazm na zasadzie "aaa, wegański krem czekoladowy!", a nie prawdziwa miłość:) Wolę Carobellę, zwłaszcza tę biało-czarną, ale u mnie kosztuje 18 zł.<br />Więc może zrobię coś takiego sama? Twój krem wygląda ciekawie.Icantbelieveitsveganhttps://www.blogger.com/profile/09633816496534543610noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-15014068349256397682009-09-29T09:08:33.977+02:002009-09-29T09:08:33.977+02:00Dzięki! Wychodzi na to, że byłam blisko :D
To z t...Dzięki! Wychodzi na to, że byłam blisko :D<br /><br />To z testo jest lepkie i słodkie i w niczym mi nutelli nie przypomina, poza tym do Tesco mam daleko:)Lucyna Wegankiewiczowahttps://www.blogger.com/profile/10159860750728841812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-58742108751958680072009-09-29T09:04:48.029+02:002009-09-29T09:04:48.029+02:001 szklanka (5 uncji) stostowanych, obranych orzech...1 szklanka (5 uncji) stostowanych, obranych orzechów laskowych*<br />2 łyżki likieru orzechowego lub 1 1/2 łyżeczki ekstraktu z orzechów laskowych<br />1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego<br />3/4 szklanki cukru<br />1/4 szklanki kakao<br />2 łyżki mleka sojowego w proszku<br />8-10 łyżek oleju z orzechów laskowych lub ziemnych, lub ich kombinacja<br /><br />* najłatwiejszy sposób na stostowanie i obranie orzechów:<br />nagrzać piekarnik do 180C, na blasze prażyć orzechy 8-10 minut. Gorące orzechy wrzucić i zawinąć w ścierkę kuchenną, szorstką, poruszać końcami ściereczki do obrania skórek<br /><br />Orzechy posiekać w robocie kuchennym. Dodać olej tak by utworzyły oleistą pastę. Dodać likier i ekstrakty, cukier i kakao. Zmiksować aż do uzyskania okruszkowej (crumbly) struktury. Dodać mleko w proszku i 4-5 łyżek oleju. Zmiksować. Z każdym "pulsem" robota, i zeskrobaniem masy ze ścianek, dodawać łyżeczkę oleju.<br /><br />Podobno ta "niby-nutella" marki tesco orzechowa jest wegańska, ale jestem uczulona na orzechy laskowe więc nie badałam sama :)olga spaceagehttps://www.blogger.com/profile/07407519614983187515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-28377508099449294892009-09-27T19:11:30.866+02:002009-09-27T19:11:30.866+02:00No ten śliwkowy zupełnie mnie nie kręci. Nie mam V...No ten śliwkowy zupełnie mnie nie kręci. Nie mam Vconu, prześlesz mi ten przepis?Lucyna Wegankiewiczowahttps://www.blogger.com/profile/10159860750728841812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-45557240200158780252009-09-27T19:09:06.335+02:002009-09-27T19:09:06.335+02:00Taki nutellowy przepis (bez sliwek) jest w Veganom...Taki nutellowy przepis (bez sliwek) jest w Veganomicon, nie wiem czy jest dobry bo nie jadam orzechow - za to moja mama wypatrzyla gdzies w internecie przepis sliwkowy i robi - ale to raczej "sliwka w czekoladzie" niz nutellaolga spaceagehttps://www.blogger.com/profile/07407519614983187515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-11219790230906641982009-09-24T15:34:40.557+02:002009-09-24T15:34:40.557+02:00Ciekawy pomysł, rzeczywiście na prawo i lewo można...Ciekawy pomysł, rzeczywiście na prawo i lewo można znaleźć nutellę ze śliwek, która w zasadzie nie bardzo różni się od powideł...marta jadczakhttps://www.blogger.com/profile/11717720155785678315noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8762463174227827822.post-55845582052680339022009-09-24T12:34:03.434+02:002009-09-24T12:34:03.434+02:00Fajnie wymyśliłaś! Dobrze, ze blender wytrzymał :)...Fajnie wymyśliłaś! Dobrze, ze blender wytrzymał :)grazynahttps://www.blogger.com/profile/13877630737821701425noreply@blogger.com