W tym przepisie są same dobre rzeczy: truskawki, czekolada i chili. W sam raz na łagodny, promienny poranek ;)
2 szklanki umytych truskawek
szklanka mleka czekoladowego
1-3 łyżki cukru trzcinowego (jak kto lubi, ja dodałam 2 bo truskawki nie były aż tak słodkie)
łyżeczka sosu tabasco
Truskawki miksujemy z cukrem i sosem tabasco. Dolewamy zimne mleko czekoladowe i mieszamy do połączenia. Myślałam, żeby w ramach większej meksykańskości dodać tam słodkiego pomidora, ale to już zostawiam do dalszych eksperymentów :)
To mój pierwszy przepis na Sezon Truskawkowy, kiepsko w tym roku z nowymi przepisami ;)
Napewno pyszny!:D
OdpowiedzUsuńprzecież mleko nie jest wegańskie
OdpowiedzUsuńW domyśle na wegańskim blogu mleko oznacza mleko niezwierzęce. Nazwa nie jest zastrzeżona.
OdpowiedzUsuń