piątek, 12 czerwca 2009

Meksykański koktajl truskawkowy

W tym przepisie są same dobre rzeczy: truskawki, czekolada i chili. W sam raz na łagodny, promienny poranek ;)


2 szklanki umytych truskawek
szklanka mleka czekoladowego
1-3 łyżki cukru trzcinowego (jak kto lubi, ja dodałam 2 bo truskawki nie były aż tak słodkie)
łyżeczka sosu tabasco

Truskawki miksujemy z cukrem i sosem tabasco. Dolewamy zimne mleko czekoladowe i mieszamy do połączenia. Myślałam, żeby w ramach większej meksykańskości dodać tam słodkiego pomidora, ale to już zostawiam do dalszych eksperymentów :)

To mój pierwszy przepis na Sezon Truskawkowy, kiepsko w tym roku z nowymi przepisami ;)

Sezon Truskawkowy 2009

3 komentarze:

  1. przecież mleko nie jest wegańskie

    OdpowiedzUsuń
  2. W domyśle na wegańskim blogu mleko oznacza mleko niezwierzęce. Nazwa nie jest zastrzeżona.

    OdpowiedzUsuń

Pisz na temat :>

Ranking i toplista blogów i stron