środa, 9 grudnia 2009

Post urodzinowy


Dwa lata temu postanowiłam się pilnować, żeby codziennie jeść śniadanie. Po prostu. Żeby siebie zachęcić uznałam, że powinno to być za każdym razem co innego. Żeby zmotywować i pokazać, że można założyłam bloga zamiast po prostu odhaczać w kalendarzu wykonanie zadania.

W międzyczasie zostałam weganką i tak blog zrobił się nagle blogiem wegańskim, co trochę rozszerzyło jego działalność i odbiór. Potem poszłam do pracy i zaczęłam robić też drugie śniadania na wynos i robić im zdjęcia.

Nadal nie traktuję tego poważnie, nie uważam, że powinnam kupić aparat zamiast robić zdjęcia komórką, ustawić sobie kącik z oświetleniem i zapisać się na kurs fotograficzny. Nie obchodzi mnie, czy strona o jedzeniu ma mieć jakiś styl czy nie. Kiedy kończą mi się pomysły, nie piszę i nie lubię odpowiadać sto razy na te same pytania (w związku z tym muszę w końcu zrobić FAQ).

Prowadzenie bloga nie jest dla mnie istotną czynnością, ale bardzo się cieszę, że jesteście tutaj ze mną już drugi rok i nigdzie sobie nie idziecie :) Od 9 grudnia 2007 napisałam 339 postów i w ciągu ostatniego roku odwiedziło mnie 59 184 osób, czyli średnio 4,5 tysiąca miesięcznie - 3 razy więcej niż w zeszłym roku. I z tej okazji urządzam...


KONKURS URODZINOWY

Regulamin konkursu jest następujący: pod tym postem głosujemy na ulubiony przepis opublikowany na blogu - wolałabym jakiś nie zapożyczony, ale jeżeli komuś się spodobał nie mój autorski, no to trudno:) Jedna osoba może głosować tylko raz, na maksymalnie 3 potrawy. Głosowanie trwa dokładnie 14 dni, czyli do 23 grudnia.

Zwycięzców w liczbie 3, wyłonionych drogą losowania, ogłoszę w Wigilię:)

Nagrody: nie mogę powiedzieć, ale będą kulinarne, związane z blogiem i zdecydowanie niepowtarzalne :)



Teraz przyszła pora na tradycyjne zestawienie najgłupszych słów kluczowych po jakich ludzie trafili na mojego bloga. Ponieważ jest ich zdecydowanie za dużo (ponad 8 tysięcy w sumie) nie będę tym razem wyszukiwać dziwnych kontekstualnie czy logicznych, ale nie pasujących do bloga i wymienię po prostu te, które mnie maksymalnie zadziwiły:

lenistwo jest śmiercią - hmm...
śledzie sojowe - no dobra, o tym to mogłam nawet kiedyś pisać
biały serek w gardle - nie chcę wiedzieć
chleb w cieście - zapiekanka studencka?
co to jest owsianka - tu mnie masz człowieku. Co to jest owsianka?
instrukcja rozlewania olejów jadalnych
- yyy
kupiłem blender w lidlu i jest zepsuty
- oj jak mi przykro
"awokado i żółta plamka" - "Indiana Jones i Świątynia Zagłady"
"płatki drożdżowe" nowotwor
- to albo jest coś obrzydliwego i nie chcę wiedzieć albo i tak nie chcę wiedzieć
4 dni na jogurcie
- wolałabym na wyspie
aparat do robienia czekolady w płynie
- aparat w płynie czy czekolada?
biale chrupki w chinskim jedzeniu
- no, są, i co z nimi?
chipsy jabłkowe o smaku banana
- te z dowcipu o ruskich naukowcach
co robic zeby plesn wyszla
- poczekać aż jej nóżki urosną i nauczy się chodzić
co zrobić żeby nie jeść na urodzinach - a trzeba coś robić? ludzie to mają problemy
co zrobić żeby olej śię nie pienił -
zaczynam się bać. kiedy się pieni?
czekoladka ze smiercią
- aaa!
czemu kiełbase kroi sie pod kątem -
a czemu nie?
czeresnia szybkosc z jaka opadaja platki - zadanie z fizyki??
czy kapusta pekinska jest trujaca - napięcie rośnie. może się czegoś dowiem. jest?
czy może być sól do ogórków przeterminowana? -
a mogą być przeterminowane cegły albo kreda? luuudzie...
definicja patelni grillowej -
patelnia (rzecz. r. ż.) o funkcji grilla (rzecz. r. m.)
dlaczego tu jest kolderka -
wcale nie ma! żadnej kołderki! pomówienia. nawet nie wiem co to jest kołderka.
dynia masturbacja - ponownie wolę nie wiedzieć
filmy jak zrobić idealną orgie za darmo - tu już nie mam komentarza bo po prostu zaczęłam się tarzać ze śmiechu
globalizacja zdjęcia -
mam, wyślę w zamian za zdjęcie klimatu i intelektualizmu
głodny student -
no i?
how to eat pasztet francuski? - ...

ja chce przepis make mieszamy z mlekiem i jajkiem smazymy do z cebula dobre na kanapki -
to se chciej
jak pudełko zrobić - tu instrukcja
jak zacząć z blenderem - zaprosić do fajnej restauracji i kupić kwiaty.
jak zrobić masło czosnkowe z twarożku -
nooo, miszczu...
jak zrobić pudełko na drobną odzież -
kiedy przestałyśmy się turlać ustaliłyśmy z koleżanką że drobna odzież to stringi, chusteczki i pojedyncze skarpetki.
jakie tipsy mozna załozyc na 18 urodziny -
różowe 1,5 cm ze złotym paskiem. Tylko takie można. Innych nie wolno, Unia Europejska zabrania.
kebab piła szejk - że cooo?


Dziękuję wszystkim czytelnikom za uwagę, mam nadzieję, że będziecie tu wracać i zapraszam do wzięcia udziału w konkursie :)

12 komentarzy:

  1. no można paść z tych haseł do wyszukiwania:) nie mam niestety takiej opcji.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystkiego naj naj! A głosuję na makaron z sosem serowym z czosnkowego tofu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Owsiano -jogurtowe naleśniki to mój typ. Uwielbiam takie naleśniki i często je robię.
    Sto lat!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie wiem, po co Ci aparat. Zdjęcia są ok, najbardziej lubię podglądać Twoje kubki, tak jakoś:) No, to owocnych (i warzywnych) kolejnych lat:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Gratuluje wytrwalosci, hasla rzeczywiscie niezle:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Popłakałam się ze śmiechu :)))))))))
    Gratulacje i oby tak dalej!

    OdpowiedzUsuń
  7. aaa boskie hasła!!!
    zdjęcia są ok! ja też robię komórką! nie doczekałabym żeby wystylizować jakoś ładnie i złpaać światło, zjadłabym (i tak robię od razu ;( (zresztą innego aparatu nie mam ;)

    i jeszcze 10 lat i ksiązki śniadaniowej :)

    OdpowiedzUsuń
  8. :) najlepszego!

    ja glosuje na tosty dyniowe

    OdpowiedzUsuń
  9. Gratuluję :).
    Głosuję na francuskie trójkąty z soczewicą.
    zarin

    OdpowiedzUsuń
  10. mnie to sie muffinki co robisz co tydzien podobaja

    OdpowiedzUsuń
  11. Ahahahaha zabiło mnie to ze śmiechu :P Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Pisz na temat :>

Ranking i toplista blogów i stron