czwartek, 31 grudnia 2009

Szczęśliwego Nowego Roku...

życzy niepełna kolekcja kubków:



moje kulinarne postanowienia noworoczne:

- nauczę się robić pralinki. Ładne.
- nauczę się tak robić bakłażana żeby nie był koszmarnie gorzki i niedobry.
- nauczę się robić sojowe latte we wzorki.
- zrobię przynajmniej 5 tortów w ciągu roku.


A wasze?

8 komentarzy:

  1. Dobre postanowienia:D
    Co do bakłażana - więcej zależy od bakłażana niż umiejętności. Świeże i młode bakłażany nie mają goryczki i nie trzeba ich traktować solą przed obróbką.
    A postanowienie mam tylko jedno - więcej się ruszać:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja nie mam postanowień noworocznych. Raczej pojawiają się u mnie w trakcie rozmyślań podczas podróży. Wówczas zapisuję je w kalendarzu...

    OdpowiedzUsuń
  3. Masz bardzo ładne kubki. Zwłaszcza z kotkiem i gościem w kapeluszu :D. Moje kulinarne postanowienia to:

    koniec ze słodyczami,

    wreszcie zakup dobrego noża (zwlekam juz prawie pół roku)

    wypróbować tofu wędzone (pomimo mojego tofu-wstrętu)

    i takie niekulinarne:

    jeszcze więcej ruchu - przed chwilą wróciłem z ponad godzinnego Nordic Walkingu :)

    pójść na kurs tańca i nie ściemniać :)

    OdpowiedzUsuń
  4. No wlasnie, tez wydaje mi sie, ze to zalezy od baklazana... NIgdy nie trakzuje moich sola i nie wyczuwam w nich goryczki :/

    Trzymam kciuki za noworoczne postanowienie, mnie sie niestety nigdy nie udaje ;)

    Wszystkiego najwspanialszego na Nowy Rok! Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. hihi na bakłażana mam super sposób jak chcesz to daj znać ;) wesołego nowego roku!

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziękuję za życzenia i chętnie przyjmę wszystkie sposoby obchodzenia się z bakłażanem tudzież instrukcje robienia pralinek:)

    Przepraszam przy okazji wszystkie osoby czekające na nagrodę, ale ponieważ wymaga ona zrobienia, wymaga również czasu, którego ostatnio nie mam. Ale w przyszłym tygodniu powinnam już mieć, więc proszę o trochę cierpliwości, wszystkie adresy mam:)

    OdpowiedzUsuń
  7. dam ci znać co do bakłazana juz niedlugo :)

    OdpowiedzUsuń

Pisz na temat :>

Ranking i toplista blogów i stron