Marmite. Hmm. Chciałam spróbować tego specyfiku od dłuższego czasu, w końcu mi się udało.
Czym to smakuje? Drożdżami. Straszliwie słone, nie należy smarować grubszą warstwą. Po jakimś czasie po zjedzeniu zostawia posmak pasty jajecznej.
Generalnie - smakuje mi, ale raczej będę używać w małych ilościach jako dodatek do czegoś, przyprawę, niż jako samodzielną pastę na kanapki. A już na pewno nie będę smarować go grubą warstwą, tak jako to zrobiłam za pierwszym razem ;)
Kawa, kanapka z Marmite i jogurt sojowy Danone z ziarnami zbóż. Muszę mu przyznać, że trzymanie go w lodówce przez 24 godziny znacznie poprawia strukturę (chociaż nadal nie jest kremowy) i przez to smak. Wniosek - na jedzenie podróżne się nie nadaje.
ale co to w ogole jest ten marmite? warzywo ?owoc? jakas mieszanka?i gdzie to cos dostalas?
OdpowiedzUsuń