czwartek, 7 sierpnia 2008

Gofry pomidorowe

Ostatnio mój komputer miał problemy z łączeniem się ze światem, więc mam trochę zaległości. Najpierw gofry z wichurowego i burzowego poniedziałku: ciepłe, niestety trochę miękkie, sycące i smaczne, wg tego przepisu.



Jako dodatek szybki sos pomidorowy. Jednego pomidora rozgniatamy widelcem w miseczce, dodajemy trochę soli, pieprzu, kilka małych listków świeżej bazylii (albo jeden duży w kawałkach) i pół łyżeczki siekanego imbiru. Podgrzewamy w kuchence mikrofalowej przez 4 minuty, aż pomidor się zagotuje i zamieni w sos. Podajemy na gofrach w towarzystwie herbaty ziołowej.

2 komentarze:

  1. hmm... A jak nie mam mikrofali to jak mogę podgrzać??

    OdpowiedzUsuń
  2. w rondlu o grubym dnie, najlepiej bez tłuszczu, ale to może potrwać trochę dłużej.

    OdpowiedzUsuń

Pisz na temat :>

Ranking i toplista blogów i stron