niedziela, 4 maja 2008

Jabłecznik z lodami

Małe ustępstwo na rzecz mleka (chociaż jak pomyślę, co było w tych lodach...):



Tak, po prostu podgrzałam kawałek jabłecznika (czym się różni jabłecznik od szarlotki?) i położyłam z boku lody bakaliowe. Jeżeli uda mi się zrobić lody bakaliowe bez mleka, przechodzę na weganizm. Nieodwołalnie.

Do takiej porcji cukru do picia tylko czarna, mocna kawa.

2 komentarze:

  1. Podobno (podkreślam słowo PODOBNO) szarlotka jest z musem jabłkowym i podawana zazwyczaj na ciepło z dodatkiem np. zimnych lodów, jabłecznik zaś piecze się z konkretnymi kawałkami jabłek i można go jeść też na zimno. Nie wiem ile jest w tym prawdy i czy czegoś nie mieszam...
    Aga

    OdpowiedzUsuń
  2. a może macie fajny przepis na jabłecznik nie szarlotkę!? aby były duże nie rozpadające się kawałki jabłek?

    OdpowiedzUsuń

Pisz na temat :>

Ranking i toplista blogów i stron