sobota, 24 maja 2008

pumpernikiel z pomidorowym tofu

Cytrynowa Pu-erh, czerwony grejpfrut i pełnoziarnisty pumpernikiel posmarowany pastą z tofu:

100 g tofu
1 średni pomidor
łyżeczka koncentratu pomidorowego lub łyżka keczupu (do koloru)
kilka kropel sosu chili (do smaku)
sól
łyżeczka oliwy

Tofu kruszymy w miseczce, dodajemy pokrojonego pomidora (ze skórką lub bez - wedle gustu) i oliwę, miksujemy na kremową masę. Dodajemy koncentrat pomidorowy i chili, mieszamy, doprawiamy solą do smaku. Nie mam pomysłu co zrobić, kiedy chili dodało się za dużo, może więcej koncentratu?


Wyszło bardzo dobre, tofu wyjątkowo pasuje do pumpernikla.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz na temat :>

Ranking i toplista blogów i stron