W tym pudełku pojawiła się sałatka z makaronu razowego i fasoli przyrządzonej podobnie, co w poprzednim pości. Po prawej stronie zwykłe, naturalne tofu posypane solą i pieprzem, z listkami sałaty.
Sałatka makaronow0-fasolowa
szklanka ugotowanego makaronu razowego
pół szklanki fasoli przyrządzonej jak w tym przepisie (do momentu miksowania)
pół zielonego ogórka
garść marynowanych cebulek
olej z pestek winogron
wędzona papryka, sól i cynamon
Ogórka kroimy na plasterki, a każdy plasterek na ćwiartki (ze skórką lub bez, ja zawsze jem ze skórką). Mieszamy z zimną fasolą, zimnym makaronem i cebulkami. Osobno przygotowujemy sos: do oliwy dodajemy przyprawy w ulubionych proporcjach; polewamy przed jedzeniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz na temat :>