wtorek, 25 marca 2008

Kuskus z warzywami

Śniadanie poobżarciowe:


pół szklanki suchego kuskusu
kawałek kostki rosołowej
1 pomidor
2 liście sałaty
ząbek czosnku
sól, pieprz, listki bazylii
opcjonalnie sos tatarski, czosnkowy lub majonez

Kuskus zalewamy gorącą wodą wg przepisu na opakowaniu i rozkruszamy kostkę rosołową, zostawiamy do namoknięcia. Pomidora kroimy na kawałki a sałatę drzemy na mniejsze fragmenty i układamy na talerzu. Wysypujemy na nią kuskus, kładziemy na wierzch pomidory, posypujemy przyprawami. Ząbek czosnku miażdżymy lub siekamy i posypujemy pomidory. Dodajemy sos tatarski i podajemy.

Kuskus w roli składnika śniadania smakuje mi coraz bardziej.

1 komentarz:

  1. Gdyby dodać do tego jeszcze pieczone kurczę :P

    OdpowiedzUsuń

Pisz na temat :>

Ranking i toplista blogów i stron